Ohjelma

Luennot ja paneelit

Ohjelmat pidetään pääsalissa eli Kiskossa 12-18 välisenä aikana. Kiskosta löytyvät myös tapahtuman myyntipöydät.

 

13:00 Aloittelevalla cossaajalle (Päivi A.)
Olisiko suunnitelmissa ensimmäinen cossi, mutta kaikki tuntuu jäävän idean asteelle? Tässä luennossa käydään läpi perusasioita, joita cossaajan olisi hyvä tietää sekä miten selittää harrastus uteliaille sukulaisille. Yleisökysymykset tervetulleita!

 

14:00 The Way of the Househusband pikakoulu vaatteiden huoltoon aka kuinka suojelet rakkaat asusi (Suski)
Käyn läpi vaatteiden ja tekstiilien hoidon perusteita sekä omia kokeilujani asian tiimoilta. Ohjeet sopivat sekä arkivaatteiden että cosplayden suojeluun ja toivottavasti antavat ideaa, mitä kannattaa miettiä ennalta. Hyvällä rutiinilla saa pelastettua itsensä monelta päänsäryltä, terveisin kokemuksen kolkko ääni.


15:00 Pahis-hahmojen muuttuminen shounen-sarjoissa (Helena)
Sankarit eivät koskaan pääse loistamaan, jos heillä ei ole vastassaan kunnollista vihollista. Ja vihollisia shounen-sarjoissa riittää. Monet pahikset saavat sarjassa usein yhtä paljon tai jopa enemmän faneja kuin sankarit, mutta pahiksia ryhdytään nopeasti myös pitämään yksiuloitteisina ja tylsinä.

 

16:00 2.5D musikaalit, että mitä häh? (Mirco)
Mitä 2.5D musikaalit ovat, miksi niitä on. Mitkä on ollut aikanaan ne suositut sarjat näihin ja mitkä on nykyään suosiossa. Alustus 2.5D musikaalien maailmaan.

 

17:00 Cosplay Cat Walk (Juontaja: Eekoo)

Cosplay Cat Walkissa cosplay-harrastajat ja muut pukuilijat voivat käydä lavalla esittelemässä pukujaan. Tämä ohjelma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden harjoitella lavalle esiintymistä ja puvun esittelyä yleisölle, kuin kuivaharjoitteluna cosplay-kisalle. Cat Walk on rento ja avoin tilaisuus, johon voi osallistua itse tehdyllä tai ostopuvulla, cosplay-asulla tai lolita-mekolla.

Cat Walkiin ilmoittaudutaan tapahtumapaikalla tai ennakkoon täällä. Ilmoittautuminen suljetaan, kun walkissa on riittävästi osallistujia. Jos ilmoittaudut mukaan, sinulle varataan automaattisesti lippu eikä sinun tarvitse lunastaa sitä erikseen. (Tämä koskee myös tilannetta, jossa liput ovat jo loppuneet.)

Muut tilat

Hytti

Pelihuone

Pelihuoneessa voit tutustua Weiss Schwarz pelikorttien eeppiisiin taisteluihin.  Weiss Schwarz pelikorttisarjassa pelataan monilla tutuilla animehahmoilla, esimerkkisarjoina Love Live, hololive, JJBA, Kaguya-sama, 7 Deadly Sins…

Pelihuoneessa voi harjoitella pelaamista myös muilla peleillä.

Oletko ikinä miettinyt meidokahvilassa käymistä? Pelihuoneessa pääset tutustumaan myös meidokahviloissa usein oleviin supersöpöihin pikkupeleihin.

Tervetuloa!

Pelihuoneen järjestää Tsukiai, Jyväskylän anime- ja mangaseura
Meidokahvila -pelit järjestää Kotae Expo

 

Vaihde

Taidekuja

Taidekuja on auki koko tapahtuman ajan. Muistathan varata käteistä ostoksia varten.

Veturitallien pohjakartta

Veturitallien pohjakartta

Chibicon järjestetään tilassa Talli 8 eli Kisko, Hytti ja Vaihde. Kiskossa on luennot sekä myyntipöydät, Hytissä Pelihuone ja Vaihteessa Taidekuja. Sisäänkäynti on pääovesta. Kahvila ei ole auki Chibiconin aikana.